Har du någonsin undrat hur det skulle kännas att sitta kidnappad i mörkaste sydamerikansk djungel? Boken Fånge hos Farc handlar om svensken Roland Larsson som tillfångatogs tillsammans med sin sambo 2007 och försvann spårlöst i Paramillos djungel.

Elingenjören Roland Larsson var kidnappad i närmare två år hos den colombianska FARC-gerillan. Han genomlevde fysiska och psykiska prövningar som bombflygattacker, skottlossning, ständiga förflyttningar, avsaknad av familj och vänner. Boken bygger på den dagbok som Roland förde i sin fångenskap, händelser och tankar han hade där han satt kidnappad.

Boken berättar också historien om Colombia och om konflikten mellan staten och gerillan. Konflikten mellan gerillan och den Colombianska staten är gammal och har skördat miljoner liv. Det är Rolands historia från sin tid i fångenskap.

Vem är Roland Larsson? Varför överlevde han? Kanske var det hans norrländska lynne som gjorde att han härdade ut. Troligtvis är det även kärleken till Colombia och till den kvinna han förälskade sig i och bosatte sig med efter pensioneringen som hjälpt honom, kärlek som han känner än idag, trots allt som hände honom.

Hundratals timmars samtal med Roland Larsson ligger till grund för denna bok. För att få en än mer komplett bild av Roland talade jag med hans f.d. arbetskollegor och familjemedlemmar.

I syfte att skapa trovärdiga beskrivningar av miljöer och människor reste jag till Colombia, där jag intervjuade nyckelpersoner.

Jag talade också med de som var involverade i processen att få Roland fri: såsom svenska ambassaden, UD, säkerhetsfirmor, polis och privatpersoner som engagerade sig. Jag besökte platser där Roland verkat såsom ett vattenkraftverk i Indonesien, ett av många internationella projekt där han arbetade som elingenjör.

Allt för att i denna bok kunna beskriva hur det känns att vara Fånge hos Farc.

Svensken som var Fånge Hos Farc. OBS OBS!!!! Boken går redan nu att förbeställa här>>