Förväntade mig artig brittisk igenkänningshumor men fick en nya zeeländsk käftsmäll: bästa standupstunden någonsin.

Känner inte till Al Pitcher sedan innan så jag höll förväntningarna nere, väntade mig inga gapskratt. Men: med Al Pitcher blir det aldrig tråkigt. Och då menar jag aldrig. Tempot är så högt att jag inte hinner skratta färdigt och lugna ner mig lite innan jag bryter ihop av skratt igen. Igenkänningshumor? Mjo visst. Men mer än så: Al plockar inte bara fram typiska svenska beteenden och dissekerar dem utan får oss att känna oss riktigt jävla konstiga. Allt vi säger blir bizarrt (weird). Han är dessutom en improvisationens mästare och involverar hela tiden publiken utan någon som helst nåd.

”FY FAN!” är nog den mest frekventa ordföljden under två timmar, liksom andra svenska uttryck som man liksom plötslig inser faktiskt är ganska märkliga. Annars är showen på engelska.

Det vore bara förmätet att försöka mig på att återge några av hans monologer, dom är för bra för att kunna återge – du måste helt enkelt gå och se den här showen! Den roligaste standup jag sett i hela mitt liv. Utan tvekan! Al Pitcher är herre på täppan… kan Ann Westin toppa det? Hoppas!!!!

Thanks Al! See you again somewhere else!