Nu inleds en ny epok på Positiva Nyheter inom kategorin smaksensationer. Denna gång några ord om ostar, Sveriges och kanske – världens bästa!

Wista-härads-apel

Wista Härads Apel 35%

Wista Härads Apel 35%, är en grynpipig ost varsamt lagrad vid Vätterns rand under noggrann bevakning från vår erfarne ostmästare. Tillsammans med Wista Härads Apel, ett ekfatsdestillat med alldeles egna unika egenskaper skapat av äpplen från Vista kulles fruktodling, skapar vi nu en ny spännande ost! En smakupplevelse och en bit av Småland, färdig att avnjutas!

 

Smålandsprast_reserva

Präst® 35%

SMÅLANDS PRÄST® 35% en klassisk svensk Präst® som vi mognadslagrar med stor omsorg för att den sa uppnå sin fulla smakpotential. Detta är en vällagrad Reserva – Passar utmärkt både som pålägg, på ostbrickan och när man vill ha en smakrik ost vid matlagningen.

 

 

port-salut1

Port Salut 35%

PORT SALUT 35% är en mild, grynpipig ost som började tillverkas i Frankrike i mitten av 1800-talet. Den känns igen på sin karakteristiska orangefärgade yta, och tillverkas idag enligt klassisk receptur i flera länder i Europa.

En bra kvalitetsost, med en gräddig och något syrlig smak, som förädlas i vårt mognadslager. Osten har vunnit ”bäst i test” i samtliga interna tester.

 

Formaggio-divino-2